Wegetariańska szkoła gotowania krok po kroku, Lena Tritto, wydawnictwo Jedność
Profesjonalny kurs kuchni wegetariańskiej – ponad pół tysiąca fotografii z podstawowymi zasadami i najlepszymi przepisami. Książka składa się z czterech sekcji poświęconych filarom kuchni wegetariańskiej: zbożu, warzywom, tofu i seitan, ziarnom oleistym. Każda sekcja jest poprzedzona bogatym wstępem zawierającym wiele niezbędnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych każdego z produktów. Książka zawiera cenne informacje dotyczące wartości odżywczych i zdrowotnych sztandarowych produktów wykorzystywanych w kuchni wegetariańskiej – niezwykle ciekawy, nowatorski i miły dla oka sposób ilustrowania – krok po kroku – zarówno produktów jak i etapów przygotowania poszczególnych potraw – każda z prezentowanych w publikacji potraw została wcześniej przygotowana w redakcyjnej kuchni – w książce znalazły się jedynie te, które pozytywnie przeszły próbę degustacji.